dinsdag 30 oktober 2007

Italiaanse Trifle


















Nodig:

voor 6 - 8 personen
500 gram frambozen (ontdooid als je diepvriesframbozen gebruikt)
sap en geraspte schil van 1 citroen
200 gram fijne suiker
250 gram lange vingers
125 ml Grappa of zoete witte wijn
2 eieren, gesplitst
250 gram mascarpone
300 ml geklopte slagroom
geschaafde pure chocolade van goede kwaliteit voor de garnering.


Zo ga je te werk:


1. Doe de frambozen, citroensap en -rasp en de helft van de suiker in een kom. Laat 30 minuten staan, roer af en toe om om de suker te laten oplossen.

2. Leg een laag lange vingers in een (oven) schaalmet een inhoud van 1 liter. Besprenkel met 2 eetlepels Grappa en verdeel de frambozen erover.

3. Doe de eidooiers en de rest van de suiker in een kom en klop ze licht en dik. Klop de mascarpone en room erdoor en spatel dan de rest van de Grappa erdoor.

4. Klop in een aparte kom de eiwitten stijf en meng ze dan door het mascarponemengsel. Strijk dit mengsel over de frambozen, dek af met plasticfolie en laat de trifle minstens 2 uur in de koelkast staan. Schep de trifle voor het serveren in kommetjes of op desertbordjes en bestrooi met de geschaafde chocolade.

uit: Tip

Geen opmerkingen:

Een reactie posten