woensdag 31 oktober 2007

Mascarponetaartjes met kersen



Nodig:

voor 8 stuks
225 gram bloem
4 el poedersuiker, gezeefd, plus wat extra om erover te strooien
180 gram ijskoude ongezouten boter, in blokjes
100 gram (amarena of Fabbri) kersen op siroop
300 ml slagroom
200 gram mascarpone
1/2 tl. vanille-essence
geroosterd amandelschaafsel


Zo ga je te werk:

1. Doe de bloem met de helft van de poedersuiker en alle boter in een kom en meng tot een fijn kruimelig mengsel. Voeg 1.5 el ijskoud water toe en meng (evt. in een keukenmachine) zolang tot zich een gladde deegbal vormt. Verpak de deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

2. Vet 8 taartvormpjes van ca. 10 cm doorsnede dun in. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de taartvormpjes. Ze ze afgedekt nog eens 15 minuten in de koelkast.

3. Verwarm intussen de oven voor op 190°. Bedek de taartvormpjes met bakpapier en vul ze met hulvulling (vb droge witte bonen). Bak de vormpjes 10 minuten. Verwijder dan het bakpapier en bak nog 5 minuutjes verder. Laat ze daarna afkoelen.

4.Laat de kersen uitlekken, maar vang de siroop op. Klop de slagroom stijf. Klop de mascarpone, de rest van de poedersuiker en de vanille-essence luchtig. Voeg de slagroom toe en meng kort. Vul de taartbodems met het roommengsel. Bestuif de randen van de taartjes met wat poedersuiker en leg er wat kersen bovenop. Sprenkel vlak voor het serveren wat kersensiroop over en bestrooi met amandelschaafsel.

uit: Tip

Geen opmerkingen:

Een reactie posten