Nodig:
250 gram boter
200 gram bittere chocolade
200 gram fijne witte suiker
6 eieren, gesplitst
100 gram fijn gemalen hazelnoten
3 eetlepels maïzena
100 gram grof gehakte walnoten
Zo ga je te werk:
1. Laat 250 gram boter en 250 gram bittere chocolade smelten.
2. Klop 6 eidooiers schuimig met 200 gram fijne suiker. Doe er 100 gram fijn gehakte hazelnoten, 100 gram gehakte walnoten en 3 eetlepels maïzena bij. Voeg dit toe aan het gesmolten mengseltje.
3. Klop 6 eiwitten stijf en spatel ze luchitig door de massa.
4. Schep het beslag op bakpapier in een ondiepe, rechthoekige of vierkante vorm.
Zet 40 minuten in een op 160° voorverwarmde oven.
De koekjes mogen binnenin nog een beetje zacht zijn dan zijn ze het lekkerst.
uit: Libelle
Geen opmerkingen:
Een reactie posten