dinsdag 30 oktober 2007

Paddenstoelen-geitenkaaspanini



Nodig:
Voor 4 personen:
60 ml extra vierge olijfolie + wat extra voor het besprenkelen
2 rode uien, in dunne schijfjes
1 el. balsamicoazijn
4 grote champignons of wilde paddestoelen, steeltjes verwijderd.
100 gram zongedroogde tomaten op olie, fijngesneden
100 gram zachte geitenkaas, in 4 plakken (of verkruimeld)
4 dunne plakken proscuitto in stukken van 4 cm.
4 ronde broodjes
rucola voor erbij

Zo ga je te werk:

1. Verwarm de oven voor op 180° en vet een bakplaat licht in.

2. Verhit 2 el. olie in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak deze 10 minuten al roerend op laag vuur tot de ui zacht wordt. Voeg de balsamicoazijn toe en bak het uimengsel nog 5 minuten.

3. Leg de champignons op domgekeerd op de bakplaat, besprenkel ze met de rest van de olijfolie en zet ze 10 minuten in de oven tot ze bijna gaar zijn.

4. Roer de zongedroogde tomaten, zout en versgemalen zwarte peper door het uimengsel. Schep het mengsel in de omgekeerde champignons. Leg de geitenkaas erop en als laatste de ham. Zet te champignons terug in de oven en bak ze nog eens 10 minuten tot de kaas licht goudbruin is.

5. Snijd de broodjes open en leg wat rucolablaadjes op elke onderste helft. Leg er een gevulde champignon bovenop. Sprenkel er voor het serveren wat extra vierge olijfolie over.

uit: Tip

Geen opmerkingen: