dinsdag 30 oktober 2007

Notenkoekjes

Nodig:
90 gram walnoten
90 gram hazelnoten
90 gram amandelen
150 gram fijne suiker
150 gram bloem
150 gram boter op kamertemperatuur


Zo ga je te werk:


1. Vermeng de zachte boter met de bloem en de fijne suiker tot een kruimelig deegje. Verdeel het in drie porties. Hak van elke soort noten ongeveer 70 gram grof. Vermeng elke soort met een portie van het deeg. Maak er rolletjes van, verplak ze in aluminium en zet ze een paar uur in de koelkast (tot de boter weer helemaal is opgesteven)

2. Snij de ddegrolletjes in vingerdikke plakjes. Leg ze op voldoende afstand van elkaar op bakpapier op een bakplaat. Strooi op de walnootkoekjes de rest van de walnoten enz. met de andere noten. Druk de noten lichtjes op het deeg.

3. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in het midden van een op 160° voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster. Heerlijk bij een kop warme chocolademelk!

uit: Libelle

Geen opmerkingen: