donderdag 15 november 2007

Pasta met kalkoen en geitenkaas


Nodig:

Voor 4-6 personen
350g kerstomaatjes
125 ml olijfolie plus wat extra voor het besprenkelen
400g spiraalpasta
200g dunne sperziebontje
stukje gembern geschild en gehakt
2 el citroensap
1 tl fijne kristalsuiker
480 g koude gekookte of gegrilde kalkoen of kip, in reepjes.
20g basilicumblaadjes, gescheurd
150g zachte geitenkaas, verkruimeld

Zo ga je te werk:

1. Verwarm de oven voor op 200°. Leg de tomaatjes op een bakplaat, besprenkel ze met de extra olie en bestrooi met wat zeeout en vers gemalen peper. Rooster de tomaatjes 5-7 minuutjes tot ze beginnen te krimpen.

2. Kook intussen de pasta al dente. Blancheer de boontje 1 min.

3. Pureer dan de helft van de geroosterde tomaatjes in een keukenmachine met de gember en het citroensap, suiker en olijfolie tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.

4. doe de pasta, boontjes, de andere helft van de tomaatjes, kalkoen of kip en 2/3 van de basilicum in een grote kom. Schep de helft van de dressing erdoor, voeg dan de geitenkaas toe en schep voorzichtig om.

5. Verdeel over kommen, besprenkel met de rest van de dressing en garneer met de rest van de basilicumblaadjes.

Uit: Delicious

Geen opmerkingen: