donderdag 15 november 2007

Gerookte zalm-aardappelkoekjes




Nodig:

250g gerookte zalm
2 hardgekookte eieren, grof gehakt
2.5 el. mayonaise
500 g koude aardappelpuree
sap van een halve citroen
venkelgroen van 2 venkelknollen
150 g bloem
2 losgeklopte eieren
200 gram droog broodkruim of paneermeel

Zo ga je te werk:


1. Doe de zalm in een keukenmachine en pureer grof (of gebruik een staafmixer). Voeg de gehakte eieren toe en meng kort. Doe over in een kom en meng met de mayonaise, aardappelpuree, venkelgroen en citroensap. Breng op smaak met zout en peper en vorm 12 dikke koekjes

2. Doe de bloem, ei en broodkruim op aparte borden. Haal de koekjes erdoor (bloem, ei, broodkruim), leg op een schaal bekleed met bakpapier en zet eerst 15 min. in de koelkast.

3. Verhit op een middelhoog vuur een 1cm dikke laag olie. Bak de koekjes tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met een lekkere venkelsalade en wat extra mayonaise.
Uit: Delicious

Geen opmerkingen: