woensdag 31 oktober 2007

Amandelcake met aardbeien in rode wijn



Leg de aardbeien een dag van tevoren in de marinade

Nodig:

Voor 8 pesronen
275 gram kristalsuiker
220 gram marsepein
220 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
6 eieren
75 gram zelfrijzende bloem
75 gram bloem
1 tl bakpoeder
poedersuiker om erover te strooien
slagroom of mascarpone om erbij te serveren

Voor de aardbeien:
500 gram aardbeien, gehalveerd
125 gram kristalsuiker
350 ml rode wijn (vb chianti)
reepje citroenschil

Zo ga je te werk:

1. Doe de aardbeien in een kom, bestrooi ze met suiker en schenk de rode wijn erover. Zet 12 uren in de koelkast.

2. Giet de aardbeien af, vang het vocht op in een steelpannetje. Voeg de citroenschil en 60 ml koud water toe en laat op hoog vuur in 10 minuutjes inkoken. Laat de siroop doed afkoelen en schenk het over de aardbeien.

3. Verwarm voor de amandelcake de oven voor op 160°. Vet een springvorm van 28 cm doorsnede in en bedek de bodem met bakpapier.

4. Meng de suiker en marsepein in de keukenmachine en laat draaien tot je een licht en luchtig mengsel hebt. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg de bloem, de zelfrijzende bloem en het bakpoeder toe en meng alles weer goed.
Schep het beslag in de vorm en dek af met aluminiumfolie.

5. Bak de cake 40 minuten, verwijder de folie en bak nogmaals 20 minuten. Let op; de cake kan snel te donker kleuren, laat desnoods de folie erop liggen.

6. Neem de cake uit de oven, laat hem 10 minuten afkoelen in de vorm, stort hem dan en laat hem verder op een rooster afkoelen. Snijd de cake in punten en bestuif deze met poedersuiker. Serveer ze met de aardbeien in rode wijn en geef er slagroom of mascarpone bij.
uit: Tip

Geen opmerkingen: