dinsdag 30 oktober 2007

Gehaktballetjes met appel




















Nodig:

3 zoete appels
600 gram gehakt
1 ei
1 limoen
1 dl droge witte wijn
Boter om vlees en appels in te bakken
2 koffielepels appelazijn
1 eetlepel fijne suiker
bloem
peper en zout

Zo ga je te werk:

1. Schil en rasp 1 appel. Rasp de schil van de limoen. Meng het vlees met de geraspte appel, 1 koffielepel limoenschil en het losgeklopte ei. Kruid bij met peper en zout. Maak er balletjes van en bestuif ze lichtjes met bloem

2. Bak de gehaktballetjes goudbruin in wat boter. Schenk er de wijn bij en temper het vuur. Laat nog 10 tot 15 minuutjes zacht stoven. Schenk er tussendoor eventueel een beetje water bij.

3. Boen de 2 overblijvende appels en snij ze ongeschild in vrij dikke plakken. Bak ze kort aan in wat boter. Strooi er de suiker bij en laat ze lichtjes karameliseren. Blus met de appelazijn en laat op een zacht vuur staan tot de azijn verdamt is.

4. Schep de balletjes en appelplakjes op de borden. Laat de vleessaus een paar minuten inkoken. Kruid naar smaak bij en lepel over de appeltjes.

uit: Libelle

Geen opmerkingen: