woensdag 31 oktober 2007

Gebakken saffraanrijst-balletjes




Nodig:

Voor 30 balletjes
3 el olijfolie
25 gram boter
1 ui gesnipperd
zeezout
250 gram risottorijst (arborio)
1/2 tl saffraandraadjes
375 ml kippenbouillon
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
gemalen zwarte peper
3 el gehakte, platte peterselie
60 gram mozarella, in blokjes
60 gram bloem
3 eieren, losgeklopt
100 gram paneermeel

Zo ga je te werk:

1. Verhit een pan en doe er 1 el. olifolie en de helft van de boter in. Voeg er de ui en een beetje zut aan toe en laat de uisnippers al roerend zacht worden. Doe er de rijst en de saffraan bij en roer een paar minuutjes. Zet het vuur hoog, voeg er de kippenbouillon en 250 ml water aan toe en breng aan de kook. Laat de rijst onder deksel 15 minuten zacht koken en roer af en toe om.

2. Haal de pan van het vuur en roer de rest van de boter en de geraspte kaas door de rijst. Kruid met peper. Doe alles in een grote kom en zet die 15 minuten in de koelkast. Roer er daarna de peterselie door. Vorm met natte handen balletjes van de rijst.Duw een blokje mozarella in het midden van elk balletje

3. Verwarm de oven voor op 200°. Doe bloem, eieren en paneermeel in aparte kommen en haal elk balletje vervolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.

4. Besprenkel een bakplaat met een deel van de olie en leg de balletjes erop. Sprenkel er de rest van de olie over en bak de balletjes in 25 minuten goudbruin

uit: Libelle Proeven

Geen opmerkingen: