woensdag 31 oktober 2007

Spaghetti met kerstomaten, ricotta, spinazie en pecorino



Nodig:

voor 4 personen
750 gram kerstomaten
4 knoflooktenen, in plakjes gesneden
1 rode ui, in dunne plakken
1/2 bosje verse oregano
100 ml olijfolie extra vierge
300 gram verse spinazie
200 gram ricotta
versgemalen zwarte peper
75 gram pecorino

Zo ga je te werk:

1. verwarm de oven voor op 180°. Leg de tomaatjes, knoflook en rode ui op een bakplaat. Bestrooi met de gehakte oreagno en besprenkel met de olie. Rooster 20 à 25 minuten.

2. Kook intussen de pasta al dente in voldoende gezouten water. Giet af en meng het tomatenmengsel, de spinazie en de helft van de ricotta erdoor.

3. Verdeel de pasta over kommen, schep de rest van de ricotta erover en bestrooi met peper en geraspte pecorino.

Uit: Libelle Proeven

Geen opmerkingen: